SÖKTE HJÄLP SJÄLV. En man i 20-årsåldern blev knivhuggen flera gånger under torsdagskvällen. Han sökte sig själv till en akutmottagning. Foto: Mostphotos

Knivskadad 20-åring tog sig själv till akuten

Under torsdagskvällen kom en blödande man i 20-årsåldern in till en akutmottagning i Handen. Han hade fått flera knivhugg.

  • Publicerad 06:50, 16 okt 2020

Polisen fick larm om händelsen klockan 21.41 på torsdagskvällen. Mannen misstänks ha blivit knivhuggen flera gånger vid en parkeringsplats vid Moränvägen nära Jordbro centrum strax innan.
– En eller flera gärningsmän har setts lämna den här platsen i bil, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

20-åringen tog sig på egen hand till en akutmottagning, där han först fick vård och sedan fördes vidare till sjukhus.

– Han ska ha stött på en man som han inte känner, och det ska har uppstått bråk och han blev då knivskuren. Han är allvarligt skadad, men det är inte livshotande, säger Lars-Göran Rehn på Haningepolisen till Mitt i.

Ingen koppling till andra brott

Det ska finnas vittnen till händelsen som polisen rubricerar som grov misshandel. Men det finns ingen misstänkt eller gripen.

Polisen tror inte att det är gängrelaterat eller att det finns någon koppling till andra händelser i Jordbro den senaste tiden och syftar då till skottlossningen vid en förskola närheten i slutet av augusti eller explosionen i ett hus på Moränvägen i juli.

– Vi ser ingen koppling, och den här mannen är inte känd av oss sedan tidigare, säger Lars-Göran Rehn.

Polisen ska genomföra en teknisk undersökning vid parkeringsplatsen, som under torsdagskvällen spärrades av.