Klockan elva på fredagen meddelade Attunda tingsrätt att två män som stått åtalade för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott ska dömas till fängelse.

https://www.mitti.se/nyheter/man-misstanks-ha-fort-ett-halvt-ton-knark-till-upplands-bro/lmtbr!7991679/

En av männen, en man i 40-årsåldern, döms till fängelse i sju år och tio månader.Den andre, en man i 55-årsåldern, döms till fängelse i sex år och tio månader.

Tidigare ostraffade

Tingsrätten var enig i sin bedömning, men båda de åtalade döms mot sitt nekande för brotten.Männen, som sedan tidigare är ostraffade, ska vara fortsatt häktade tills domen vunnit laga kraft.

Polisens utredningsenhet inom NOA, nationella operativa avdelningen, har arbetat med utredningen som dels inneburit att svensk polis infiltrerat ett antal individer för att nästla sig in och komma åt den kriminella organisationen.

– Min spontana kommentar är att när det gäller situationen och de provokativa åtgärderna så har tingsrätten gjort samma bedömning som jag och mina kollegor har gjort, det vill säga att det här håller sig inom ramen för det som är tillåtet, säger kammaråklagare Sara Nilsson till SVT.

Drygt 38 miljoner kronor

Det var den 15 februari förra året som polisen beslagtog 400 kg cannabis i en lokal i Kungsängen. På gatan hade detta haft ett värde på drygt 38 miljoner kronor.

När narkotikan beslagtogs i Sverige greps samtidigt de båda männen vid ett tillslag i Portugal. De har varit frihetsberövade sen dess.

https://www.mitti.se/nyheter/smugglade-400-kilo-cannabis-fran-spanien-till-kungsangen/repuau!wqA4PMQC@mDlYnfIhV278A/