LÅNG LISTA. Polisen beslagtog mängder med tunga droger under en spelning på Kägelbanan under torsdagskvällen. Foto: Södra teatern / Mostphotos

Knarkkaos på Södra teatern under spelning

Under en spelning på Kägelbanan på Södra teatern igår vittnar polisen om att narkotika flödade fritt.

  • Publicerad 11:59, 12 jan 2018

ARTIKELN ÄR UPPDATERAD.

Det var under en spelning med hiphop-bandet ODZ som poliser från Södermalms narkotikagrupp observerade hur mängder med folk i publiken helt öppet tog droger.

– En stor del av publiken var påverkade. Det snortades kokain helt öppet och folk rökte cannabis överallt, säger Annika Ljung från Södermalmspolisens narkotikagrupp.

Mängder med droger togs i beslag, bland annat kokain, amfetamin, ketamin, cannabis och hasch.

Ett tjugotal personer i åldern 18-25 år greps och lagfördes, men den siffran skulle kunnat vara betydligt högre, enligt polisen.

– Det var totalt kaos. Vi tog massor av tunga droger i beslag och hade egentligen behövt vara tre gånger så många poliser på plats för att ha kunnat hantera situationen, säger Annika Ljung.

RÖSTLUND: Polisen, låt Södran boka pundare om de vill!

Hon riktar nu kritik mot att Mosebacke anordnar sådana här typer av spelningar. ODZ (Original Dunder Zubbis) är en realtivt ny grupp från Södra Stockholm som snabbt blivit stora i vissa hiphopkretsar.

De har själva beskrivit sig med orden ”vi är inte några gangsters, vi bara pundar” .

– Jag tycker inte Kägelbanan ska boka sådana här typer av spelningar. Vi vet sedan tidigare erfarenheter vid liknande konserter att det har lockat till sig sådan här publik, säger Annika Ljung och fortsätter:

– Vi poliser som var där och ordningsvakterna kunde bara skaka på huvudet åt eländet. Även en person med ett otränat öga skulle inte ha några problem att se hur mycket narkotika som var i omlopp.

Södran tar avstånd från band som kvinnohatade

Mosebacke vet ingenting

Varken Södra Teaterns vd och konstnärliga ledare Ingmari Pagenkemper eller programchefen Anders Ålander har hört talas om gårdagens stökigheter.

– Nej, det där var nyheter för mig. Det låter inte alls bra, säger Ingmari Pagenkemper.

– Jag har inte hört någonting om det där, säger Anders Ålander och återkommer senare via mejl.

"Södra Teatern samarbetar med polisen för att skapa en trygg miljö för våra gäster, men att de ska ha åsikter om innehållet på våra scener ingår inte i det samarbetet. Vår vaktstyrka samarbetade med polisen hela kvällen och avhyste cirka 30 gäster samt nekade ett 20-tal personer tillträde på grund av påverkan", skriver han.

Stockholmdirekt har sökt medlemmar från hiphop-gruppen ODZ.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android