Väsby Nya Gymnasium. Foto: Åsa Sommarström

Knarkhund sökte på Väsby Nya Gymnasium

Polisen fortsätter sin satsning för att hålla Väsbys skolor drogfria. I veckan användes en narkotikahund för att leta efter droger på Väsby Nya Gymnasium. – Både vi och skolan har vidtagit åtgärder utifrån hundens markeringar, säger Daniel Wilhelmsson, kommunpolis i Upplands Väsby.

  • Publicerad 15:07, 7 sep 2018

Under tisdagen använde polisen en narkotikahund för att söka efter droger i Väsby Nya Gymnasiums skollokaler. Gymnasiet är en av Väsbys skolor som tidigare haft problem med droger.

Daniel Wilhelmsson är kommunpolis i Upplands Väsby. Han är fåordig om insatsen.

– Både vi och skolan har vidtagit åtgärder utifrån hundens markeringar. Men jag går inte in i detalj på vad, var eller om vi har hittat något, säger han och fortsätter:

– Generellt kan man säga att om hunden markerar för något, till exempel ett skåp, så inleder man en förundersökning om narkotikabrott. Sen får vidare utredning visa vad det var för något, vems skåpet var och om man kan koppla narkotikan till den här personen.

Att polisen använder narkotikahundar för att söka igenom skolor händer med jämna mellanrum. Tisdagens insats var planerad och gjordes i samverkan med Väsby Nya Gymnasium.

– Vi och skolan jobbar aktivt för att skapa en trygg miljö, både för elever och lärare. Att vi söker med narkotikahundar i skolmiljö händer några gånger per år.