Avspärrningarna utanför gården där två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, mördades i förra veckan. Foto: Åsa Sommarström

Klubbens sorg efter morden: ”Har kastat omkull min värld”

Den kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha mördats i förra veckan var en mycket uppskattad medlem i Vallentuna Tennisklubb. – Jag tyckte väldigt, väldigt mycket om henne. Det här har kastat omkull min värld, säger Niclas Berglund, verksamhetsansvarig i klubben.

  • Publicerad 14:15, 20 jan 2020

– Min enda intention är att få folk att förstå att båda två var så godhjärtade människor. Det här har kastat om min värld, säger han.

Kvinnan som misstänks ha mördats tillsammans med sin sambo i förra veckan kom till klubben för drygt två år sedan. Hon visade sig snart vara en stor talang.

Hon hade sin första lektion med mig. Jag kände med en gång att hon ska in i vår klubb och relativt snart efter vår lektion var hon ett naturligt inslag hos oss, säger Niclas Berglund.

Social och engagerad

Det gick fort för henne att knyta band med de andra.

– Hon var hos oss i två och ett halvt år. Men det kändes som längre. Hon var så öppen, bjöd på sig själv. Men hon var också en passionerad tennisspelare som fortfarande hade drivet kvar att bli bättre. Hon var väldigt social och tog kontakt. För oss som är här dagligdags blev hon en del av vårt liv, men också för hennes lagkamrater och träningskompisar.

Ett par gånger i veckan kom hon till träningshallen på Parkvägen.

– Trots sin ålder ville hon utvecklas och tog vår hjälp för att komma vidare. Det var det jag tyckte om hos henne. 

Hur är stämningen i klubben efter det som hänt?

Jag tyckte väldigt, väldigt mycket om henne och gör mitt bästa för att stötta dem som behöver. Vi håller kontakt med dem som var hennes närmaste och med några till. I dag har några med mig varit ute på en promenad tillsammans. Det är inte en helt enkel situation. Förra veckan var omtumlande. Nu går vi in i en vanlig tennisvecka och ska möta alla spelare som känt henne. Vi ska göra vårt bästa för stötta och att verksamheten får fortgå. Jag tror att hon själv skulle ha velat att vi fortsätter med tennisverksamheten då den låg henne så varmt om hjärtat.