Ömer Erdogdu ska öppna en kiosk på Odenplan, intill blomsterhandeln. Foto: Mimmi Epstein

KLUBBAT: Odenplan får kiosk

Nu har politikerna i stadsbyggnadsnämnden sagt sitt. Det blir en kiosk på Odenplan intill blomsterhandeln. "Det är min dröm som har slagit in" säger Ömer Erdogdu, som bor ett stenkast från torget.

  • Publicerad 19:00, 3 sep 2019

Som VasastanDirekt skrev för ett par veckor sedan planeras en modern version av Sippans kiosk på Odenplan. Det är Vasastadsbon Ömer Erdogdu som har ansökt om att få bygga kiosken. Bygglovet klubbades på stadsbyggnadsnämndens möte förra veckan. I två år har Ömer försökt få igenom att bygga en kiosk.

– Först ville jag bygga en mindre kiosk men då skulle en konkurrerande verksamhet kunna byggas intill min. Sen var Skönhetsrådet kritiska till utseendet och gav mig rådet att ha en triangel på kiosken, som Sippans hade, säger Ömer Erdogdu.

Klassisk kiosk kan återuppstå på Odenplan

Nu blir det alltså en samtida tolkning av Sippans kiosk som kommer upp på Odenplan.

– Det blir en replika. Jag flyttade hit för tre år sedan och såg att det var något som saknades på torget. Mina föräldrar drev Näckrosgrillen i över 30 år och jag har hjälpt dem med den tidigare, säger Ömer Erdogdu.

I kiosken kommer han bland annat att sälja glass, korv och kaffe.

– Så fort jag får svart på vitt att bygglovet är godkänt så kommer jag att kontakta byggherrar och starta processen.

Har du själv någon relation till gamla Sippans?

– Jag minns kiosken. Jag brukade köpa en kokt korv med bröd där men då var jag liten. Det var en äldre person som brukade jobba där.