Klubbat och klart: Centrumplanerna läggs ner

Invånarna i Saltsjöbaden var inte med på tåget. Nu har kommunstyrelsen klubbat igenom beslutet att lägga ner de nya centrumplanerna. – Vi måste ha invånarnas stöd, säger Cathrin Bergenstråhle (M).

  • Publicerad 11:42, 20 jun 2017

Efter ett massivt motstånd bland Saltsjöbadenborna beslutade kommunstyrelsen på måndagskvällen att avbryta programarbetet för Saltsjöbadens centrum.
– Vi måste ha invånarnas stöd för den breda och långsiktiga utvecklingen. Vi har sett ett massivt motstånd mot programarbetet växa fram och det vill vi moderater ta hänsyn till, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande för Miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Bensinmacken blir kvar

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden har i stället fått uppdrag att starta detaljplanearbete för centrumfastigheten i Saltsjöbadens centrum.
– Det här beslutet innebär att vi nu snabbare kan komma igång med utvecklingen av Tippen. Centrumfastigheten måste utvecklas med nya lokaler för handel, verksamheter och bostäder. Beslutet innebär också att bensinmacken bli kvar på sin nuvarande plats, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.