Klubbat: Bovieran bygger 54 lägenheter

Vid kommunfullmäktige fattades beslutet att låta företaget Bovieran bygga sitt nya seniorboende. Det blir 54 lägenheter och en vinterträdgård för de boende.

  • Publicerad 16:47, 20 maj 2018

– Vi är väldigt glada för möjligheten att få etablera oss i Salem med seniorboendet Bovieran, säger Sören Runsten, VD Bovieran AB i ett pressmeddelande.

Det nya senioboendet ska byggas i Fårhagen, där det idag ligger en hundrastgård.

– Vi kommer att erbjuda en ny lite mindre hundrastgård vid Jägarstigen, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem.

Från början var det tal om att Bovieran skulle bygga 48 lägenheter men det har ändrats och nu ser det ut att bli 54 lägenheter.

– Det känns bra att beslutet var enhälligt i kommunen. Det är efterlängtat, flera äldre personer har hört av sig och undrat om det blir av, nu ska bara beslutet vinna laga kraft. Men det är inte klart exakt vilket datum som boendet är klart, säger Lennart Kalderén (M).

 

Fakta

Bovieran

Boendet är ett konceptboende där 55-plussare kan njuta av ett liknande klimat som det på franska rivieran. Det finns en stor vinterträdgård som liknar en inglasad innergård full med citrus-och olivträd, växter och en porlande liten bäck. När det är som kallast under vintern kommer det ungefär att vara 10 grader i trädgården.

Källa: Bovieran AB