Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd, gläds över att geriatriken blir kvar till 2022 tidigast. Foto: Kevin Wedin

Klubbat: Äldrevården på Danderyd sjukhus blir kvar

Först skulle geriatriken på Danderyds sjukhus stänga och flytta till Sollentuna. Men efter ny prognos om ökad befolkning har landstinget nu beslutat att verksamheten blir kvar till 2022.

  • Publicerad 15:38, 18 maj 2018

Efter beslut i landstingsfullmäktige förra veckan står det nu klart att geriatriken blir kvar på Danderyds sjukhus fram till 2022. Tidigare fanns beslut fattat om att stänga geriatrikvården 2019 och då flytta över till nyrenoverade Sollentuna Sjukhus - ett beslut som nu alltså upphävs.

– Det som inträffat är att landstinget gjort nya prognoser på befolkningsutvecklingen och i och med att befolkningen blir allt äldre så har landstinget då omprövat ställningstagandet, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd.

Beslutet innebär att det 100-tal vårdplatser man idag har på geriatriken på Danderyds sjukhus kommer vara kvar, utöver de cirka 200 vårdplatserna på Sollentuna sjukhus.

– Bedömningen är att vi behöver geriatrik i både Danderyd och Sollentuna, så hela norra länet får fler vårdplatser. Jag är övertygad om att det är en stor fördel för äldre i Nordost, säger hon.