Station Norrviken. En av platserna där tonåringen från Norrviken har klottrat. Foto: Tomas Stark

Klottrare greps med färg på händerna – dömd för skadegörelse

En tonåring från Norrviken har dömts för skadegörelse och hot mot tjänsteman. Han greps på bar gärning i december 2020, med färg på händerna och sprayburkar i ryggsäcken precis efter att han målat i en gångtunnel i Norrviken.

  • Publicerad 08:40, 9 jan 2022

Senare åtalades tonåringen för skadegörelse och då ingick ytterligare en rad målningar i åtalet, bland annat flera på Norrvikens station och på andra pendel- och tunnelbanestationer.

Utöver skadegörelse fälldes han även för hot mot tjänsteman då han hotade två väktare som ingrep mot honom vid Norrvikens station.

Ska få ungdomsvård

Han åtalades även för stöld, olaga hot och skadegörelse eftersom han stoppats med obetalda sprayflaskor i ryggsäcken i en butik i Häggvik och blivit aggressiv och hotfull mot kvinnan i kassan och dessutom slagit sönder en datorskärm. I dessa fall friades tonåringen då bevisningen inte räckte enligt tingsrätten.

Tonåringen från Norrviken är dömd tidigare för bland annat skadegörelse, men enligt socialtjänstens utredning har han ”ett särskilt vårdbehov” och därför menade tingsrätten att ungdomsvård är en tillräcklig påföljd. Dessutom ska han betala skadestånd på ett antal tusen kronor till SL, Sollentuna kommun och den drabbade butiken.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33