Klockrånare slog till i Arninge på måndagens eftermiddag när det hade börjat mörkna. De två rånarna ska ha hotat offret med ett tillhygge. Foto: Mostphotos

Klockrånare slog till i Täby – hotade offret med kniv

En man ska ha blivit rånad i Arninge när han var på väg hem från jobbet. De maskerade rånarna tvingade under hot till sig mannens klocka, uppger polisen. – De bar kniv, säger Jan Berlin vid Täbypolisen.

  • Publicerad 14:13, 5 nov 2019

Det misstänkta rånet skedde på måndagen i Arninge vid 16.30-tiden när solen gått ner. Polisen uppger att mannen som blev rånad just hade lämnat jobbet när han överfölls på Polygonvägen.

Hotade mannen med kniv

De två rånarna ska ha dragit kniv mot mannen. De ska under hot ha tvingat till sig hans mobiltelefon, klocka och plånbok.

Trots att de två misstänkta var maskerade uppger polisen att rånarna ska ha varit en man och en kvinna. I övrigt har polisen knapphändigt med uppgifter att gå på eftersom det inte finns några vittnen till dådet.

Polishunden fann spår

Offret ska inte ha fått några fysiska skador och larmade själv polisen.

– Han sprang tillbaka till arbetsplatsen och ringde polisen. Då kom vi dit och sökte i området med hund. Vi anträffade telefonen, men klockan och plånboken är borta, säger Täbypolisen Jan Berlin.

Rånare tappade mobiltelefon

Mannens mobiltelefon, som hittades i närheten av brottsplatsen, ska ha varit av nyare modell. Det kan vara så att rånarna tappade den när de försvann från platsen.

Mitt i har rapporterat om flera klockrån, främst i innerstan, det senaste året. I de fallen har rånarna varit ute efter lyxmärken. Det är oklart vad det är för klocka som offret blev av med i Arninge.

Bröder åtalas för brutala klockrån i trapphus på Östermalm

Jan Berlin säger också att polisen inte kan se någon koppling till andra rån i Täby. Han anser trots det inträffade att Arninge kan betraktas som ett lugnt område.

Rånare överföll ungdomar med pistol och machete vid Täbyskola