Under förra året skedde en lång rad klockrån i innerstan, men enligt polisen har det varit betydligt lugnare den senaste tiden. Foto: Mostphotos

Klockrån på Östermalm – attackerades på gatan två gånger om

En man överfölls och rånades på sin klocka på Östermalm i natt. Strax före rånet tog en annan man också klockan men gav tillbaka den. – Det verkar som att de två männen har samarbetat på något vis, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 09:51, 25 jun 2020

En person blev påhoppad på gatan och rånad på sin klocka under natten till torsdag,

Rånet skedde på Grevgatan vid 00.15, och gärningsmannen beskrivs vara i 25-30 årsåldern.

– Målsägande ska ha börjat blöda på handen, men han behövde inte åka till sjukhus, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Några minuter före rånet ska en annan man ha kommit fram för att hälsa och då tagit klockan av mannen.

– Han ger sedan tillbaka den och säger att det bara var ett skämt. En stund senare blir han nedslagen av en annan man som också tar klockan. Det verkar som att de två männen har samarbetat på något vis, säger Anna Westberg.

Polisen har under natten hållit flera förhör med vittnen och har samlat in övervakningsfilmer från området. Men ingen är ännu gripen för rånet.

Fräcka metoden: Klockrånare letar offer i sociala medier

Under förra året skedde en lång rad klockrån i innerstan, men enligt Anna Westberg har det varit betydligt lugnare den senaste tiden.