Känner ni igen gänget i klass 6d 50 år senare? Foto: Privat

Klasskompisarna möttes i Vällingby 50 år senare

Skulle du känna igen din klass 50 år efter att ni slutat skolan? I helgen var det återträff i för klass 6d som gick ut Skattegårdsskolan 1967.

  • Publicerad 16:27, 5 jun 2017

– Jag undrade innan vad vi skulle prata om. Gamla minnen som jag inte ens kommer ihåg? Men det var underbart och trevligt, inte tyst en sekund, säger Ulla Gredmar.

För femtio år sedan gick hon och kompisarna i årskurs 6d ut småskolan i Skattegårdsskolan i Vällingby. De splittrades i högstadiet och många har inte setts sen dess. Tills i lördags när de träffades på konditori Pallas i Vällingby.

– På den tiden var det Pallas man gick på, det är kult och alla vet var det ligger. Men det såg inte ut som det gjorde förr, haha, säger Ulla.

Kände ni igen varandra?

– Ja det tycker jag. Några var tveksamma men när vi började prata såg man dragen. Vi tittade på gamla kort, några var sig lika men andra inte.

De tog en promenad i området, till platser de lekte på som barn och givetvis till sin gamla skolgården på Skattegårdssvägen. Idag är huset ett äldreboende.

– När vi var små tänkte jag "gud vad skolan är stor" men nu gick det fort att gå igenom den, säger Ulla.

Självklart blev mycket prat om gamla minnen. Ulla berättar att hon blev påmind om en hel del som hon hade glömt bort.

– Jag är 1,77 cm lång, och det var jag redan när jag var elva år. Jag blev påmind om en "hippa" som vi var på och då ville ju alla dansa tryckare. Men jag var mycket längre än alla pojkar så det blev min första och enda "hippa". Efter det föredrog jag "discodans" och nu minns jag varför, haha, säger Ulla.

Kommer ni ses igen, tror du?

– Ja, vi ska göra ett försök i höst. Nu har vi ju hittat varandra och en driftig kille tog allas mejladresser så att vi kan hålla kontakten.

Minnen. Det blev en hel del utbyten av gamla minnen från skoltiden. Foto: Privat