STEPPAR UPP. Nya ägarna har skaffat serveringstillstånd till det klassiska Söderfiket. Foto: Ella Söderberg/Birgit Korber

Klassiskt Söderfik blir bar

De nya ägarna till det populära kaféet utökar sortimentet – med alkohol.

  • Publicerad 10:04, 31 maj 2018

Det var i början av april som StockholmDirekt kunde berätta att det klassiska rock'n'roll-fiket Louie Louie på Bondegatan bytt ägare. De nya kaptenerna för skutan, Anna Dittlau och Mia Waldenstedt, meddelade då att man inte tänkte genomföra några förändringar – "varför ändra ett vinnande koncept?" som Anna Dittlau uttryckte det.

Men nu meddelar ägarna glatt att Louie Louie fått serveringstillstånd, och därmed blir kombinerat fik och bar.

– Vi ville inte gå ut med det innan vi hade det säkert i handen, men det har vi nu. Det känns jättespännande, det är det naturliga nästa steget för Louie Louie, det har både tidigare ägare såväl som våra stamgäster framfört, säger Mia Waldenstedt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om allt går som det ska kommer det gå att beställa en öl här redan till helgen. Planen är sedan att köra på med AW:s på onsdagar, och kanske även utöka till fler dagar om det rullar på bra.

Men grannskapet behöver inte bäva för att det är någon ny nattklubb på gång, försäkrar ägarna. Haket kommer även fortsatt stänga klockan 18, och som senast ha öppet till klockan 20 när det vankas AW:s.

– Det kan förstås hända att vi har något enstaka event med längre öppettider. Men vi kommer aldrig bli ett festarställe, man ska kunna ta ett glas vin till lunchsalladen eller komma hit på en öl efter jobbet. Vi känner att det passar särskilt bra såhär till sommaren, säger Mia Waldenstedt.

De tar över populära Söderhaket

Melodikryssa tillsammans

Från och med 9 juni kommer Louie Louie dra igång långfrukostar varje lördag, ackompanjerade av Sveriges Radios Melodikrysset. Klockan 10.03 sparkas musikquizet igång.