Glädjerus. Planen fylldes efter vinsten men blåa supportrar som ville fira med laget. Foto: Royne Rösselharth

Klart: Täby FK går upp i division 1

I helgen fick publiken, med andan i halsen, se Täby FK ta hem seriesegern på hemmaplan. 2020 väntar nu spel i division ett.

  • Publicerad 11:55, 23 sep 2019

När Täby FK under lördagen mötte Sundbyberg var det under stor dramatik. Efter 90 minuters spelande stod det fortfarande 0-0.

– Det var en jäkla speciell match och den glider oss lite ur händerna, Sumpan försvarar sig otroligt bra, säger Daniel Erlandsson, tränare och sportchef på Täby FK.

Avgörande straffen

Under tilläggstiden fälls Täbys Daniel Sterner och Hugo Näslund får lägga den avgörande straffen inför 400 tysta och förväntansfulla supportrar på läktaren på Tibblevallen.

– Att vi lyckas skapa en straff och att den går i mål är otroligt, det krävs en enorm mental styrka från spelarna, inte minst från Hugo Näslund, att klara av det här. Att vi även får avgöra på hemmaplan är stort, säger Daniel Erlandsson.

"Hela vägen i Täby"

Trots att Täby FK nu kammat hem seriesegern så ligger allt fokus på de tre matcher som är kvar för säsongen menar Daniel Erlandsson.

– Vi vet att vi kan påverka andra lag och sen får vi nu möjligheten att börja titta på vad vi behöver förbättra inför 2020, vi kommer att ge allt vi har in i det sista, säger han.

Målet att komma upp i division ett har alltid funnit där säger han och vinsten division två norra betyder mycket för hela klubben.

– Vi har alltid arbetat för att man ska kunna spela "hela vägen i Täby". Man behöver inte lämna Täby för att spela riktigt bra fotboll. Det här betyder mycket även för våra yngre spelare i klubben, säger han.

Större plan i nya divisionen

I och med klivet upp i en högre division, ställs nya krav på Tibblevallen. Bland annat kommer planstorleken att behöva förändras och ett videotorn att byggas.

– Vi har nära kontakt med kommunen så jag tror inte det kommer att bli några svårigheter. Sen kommer det bli ett högre medialt tryck och vi kommer även få möjligheten till fler sponsorer, säger Daniel Erlandsson.

Hur kommer ni att fira?

– Vi har bara pratat om kommande matcher men nu kan vi faktisk börja fundera på vad vi ska göra, än är inget bestämt, säger han.

Vinst. Laget tar emot publiken med sina gudliga tröjor efter vinsten mot Sundbyberg och säkrad serieseger i lördags. Foto: Royne Rösselharth