På gång. Nästa år ska Systembolaget öppna i Älvsjö. Platsen blir på Älvsjö ängsväg, i närheten av mässan. Foto: Sacharias Källdén

Klart: Systembolaget öppnar i Älvsjö

Efter en lång tids lokalletande är det klart. Nästa år öppnar Systembolaget i Älvsjö.

  • Publicerad 13:00, 13 maj 2020

SöderortDirekt har tidigare rapporterat om att Systembolaget vill öppna någonstans i Älvsjö. Nu är det klart att det blir nära Stockholmsmässan på Älvsjö ängsväg 2-6, i samma fastighet som Willys.

– Nu har vi äntligen hittat en lokal där vi ligger granne med dagligvaruhandel och där vi också har goda parkeringsmöjligheter. Det vet vi att våra kunder uppskattar, säger Sofia Brännborn, pressekreterare vid Systembolaget.

Butiken kommer att bli strax under 900 kvadratmeter stor och ska öppnas under senare delen av 2021. I maj nästa år får Systembolaget tillträde till lokalen.

Delar Älvsjöborna

Systembolaget har länge sökt en lokal i Älvsjö för att avlasta sina andra butiker i Söderort. Planen har både mötts av glädje bland Älvsjöborna, men också av oro för att det ska öka otryggheten i stationsområdet.

Systembolag i Älvsjö möter starkt motstånd

Inför öppningen kommer Systembolaget att informera polisen och kommunen om etableringen, uppger Sofia Brännborn.

– Systembolaget finns för att minska alkoholens skadeverkningar och vi säljer inte till berusade eller minderåriga, säger hon om oron för att butiken ska leda till mer stök och otrygghet.