Byter ägare. Unibail-Rodamco-Westfield ska nu fokusera på de "större och mer strategiskt viktiga fastigheterna", uppges i pressmeddelandet om försäljningen. Foto: Stefan Källstigen

Klart: Solna Centrum säljs

Unibail-Rodamco-Westfield säljer Solna centrum, det meddelas i ett pressmeddelande på måndagen. "Vi tror väldigt mycket på Solna Centrum", meddelar nya ägaren.

  • Publicerad 09:23, 20 dec 2021

Det har spekulerats i branschpress en tid, och nu står det alltså klart. Unibail-Rodamco- Westfield. som även äger Mall of Scandinavia, har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om försäljning av Solna Centrum.

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) säljer centrumet. URW har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om försäljning av Solna Centrum.

Prislappen: 2,8 miljarder kronor.

"Intressant tillväxtområde"

Alecta Fastigheter skriver i ett mejl till Mitt i Solna att de återkommer i frågan om hur de avser att utveckla centrumet, men svarar att de gillar mixen av service, kontor, bostäder, butiker och restauranger.

"Vi tror väldigt mycket på Solna Centrum, som ligger mitt i ett av landets mest intressanta tillväxtområden, i en av Stockholms snabbast växande kommuner. Vår utgångspunkt är att Solna Centrum är hjärtat i ett högintressant område, med en växande befolkning och med ett starkt näringsliv", skriver Alecta Fastigheters VD Lena Boberg.

Alecta Fastigheter har erfarenheter av köpcentrum och äger bland annat Asecs i Jönköping och Giraffen i Kalmar.

De tillträder Solna Centrum februari 2022.

"Då börjar vi med göra en egen analys av Solna Centrum och stadsdelen runt omkring" skriver Lena Boberg till Mitt i.