Klart: Så blir din nya lokaltidning

Direktpress och Mitt i har gått samman. Nu står det klart att den gemensamma produkten ska heta Mitt i.

  • Publicerad 16:33, 20 aug 2020

Hallå där Patrik Vincent, vd. Hur har tankarna gått?

– Under hela sommaren har namndiskussionen pågått, och vi har vi valt att lämna våra känslor utanför och se till vad som ger oss bäst förutsättningar att lyckas både på kort och lång sikt. Valet föll på varumärket Mitt i.

Vad var det som var avgörande?

– Den avgörande faktorn var att Mitt i är ett varumärke som är inarbetat i decennier hos såväl läsare som annonsörer. Vi har gått igenom underlaget från våra läsarundersökningar, varumärkeskännedom och räckviddssiffror. Mitt i är helt enkelt det starkaste varumärket. Men läsarundersökningarna visar också att Direktpress layout och sätt att göra tidningar på är väldigt populär. Man kan säga varumärket Mitt i kommer att paketeras i den layout och kostym som DirektPress arbetat med i våra framtida tidningar, som börjar delas ut första helgen i oktober.

Vad ska läsaren förvänta sig av den nya tidningen?

– Som läsare kan man förvänta sig en bättre tidning i oktober. Vi har mer resurser att göra riktigt bra, lokal, journalistik. Oavsett var man bor i Stockholm kommer man få sina lokala nyheter levererad i sin tidning varje vecka. Det är vårt kärnuppdrag. Den här sammanslagningen har gjort att vi säkrar lokaljournalistiken i Stockholm.

Kan man säga att Direktpress har köpt Mitt i – och blivit Mitt i?

– Nej. Det korrekta är att vi integrerar de båda tidningarna. Den nya produkten blir en kombination av det bästa från Mitt i och Direktpress.

Nya tidningen

Det första numret av den nya tidningen kommer att delas ut helgen den 2-4 oktober. Namnet blir Mitt i, efterföljt av stadsdel eller kommun.

Tidningen ska delas ut i 33 områden, både områden där Mitt i tidigare varit ensamma och områden där Direktpress tidigare varit ensamma. Direktpress tidningar och sajt i Göteborg kommer behålla sitt namn, GöteborgDirekt.

Nytt namn. 2 oktober kommer första numret ut av din nya lokaltidning, som kommer att heta Mitt i och behålla layouten från Direktpress tidningar. På bild: Patrik Vincent, vd. Foto: Jonas Herjeby

Så utvecklar sig pandemin i Upplands-Bro

✔ Antalet vaccinerade ✔ Så många fall har konstaterats i kommunen Enligt aktuella siffror rörande pandemins utveckling i Upplands-Bro så kan vi se att antalet konstaterade fall den senaste veckan är 86 stycken. Vaccinationen har tagit ett kliv fram, denna har ökat...fredag 14/5 10:46

Vägarbetet på Granhammarsvägen stänger påfart tillfälligt

Påverkar dig som kör mot Stockholm. Vägarbetet på Granhammarsvägen går under kommande vecka, det vill säga vecka 20, in i ett skede där påfarten till E18 mot Stockholm behöver stängas av under perioden 17-23 maj.onsdag 12/5 10:31