Väsbypolitikern Ali Kashefi (S) får inte uthyrningsförbud. Foto: Läsarbild Privat/Mitt i

Klart: S-topp får fortsätta hyra ut lägenheter

Väsbypolitikern och fastighetsägaren Ali Kashefi (S) får inte uthyrningsförbud. Det meddelar miljöenheten efter att ha inspekterat flerbostadshuset i Sala kommun. – Jag beklagar de brister som funnits i fastigheten, säger Ali Kashefi.

  • Publicerad 14:53, 15 okt 2018

Mitt i kunde i slutet av september avslöja att den socialdemokratiske politikern Ali Kashefi hyrt ut lägenheter som i perioder saknat värme och varmvatten. Hyresgästerna vittnade även om svartmögel, pipljud från toaletten och om en tvättstuga där varken torktumlare eller mangel fungerade.

Väsbypolitikern riskerade få ett uthyrningsförbud om värme- och vattenproblemen inte åtgärdades.

Får fortsätta hyra ut

Emelie Jangholt är miljöinspektör på miljöenheten i Sala kommun. Hon säger att man nu inspekterat fastigheten och att ett uthyrningsförbud inte längre är aktuellt.

– Vi kan konstatera att de tillfälliga lösningarna som gjorts uppfyller kraven på varmvatten och temperatur.

För att åtgärda problemen långsiktigt borras det även för bergvärme i fastigheten.

– Man började borra i förra veckan och det ska installeras nu i veckan, säger Emelie Jangholt.

Ali Kashefi välkomnar miljöenhetens besked.

– Det är viktigt för mig att sköta mina åtaganden som fastighetsägare. Jag har vidtagit en rad åtgärder för att göra det, därför välkomnar jag självfallet beskedet.

Arbetar efter åtgärdslista

Han säger att värme- och vattenproblemen har varit prio men att en åtgärdsplan är upprättad även för övriga brister i fastigheten.

– Jag beklagar de brister som har funnits i fastigheten. För att komma till rätta med problemen jobbar jag efter en åtgärdslista som jag och Sala kommun är överens om. Det är bra att vi har en samsyn kring läget här och nu och vilka åtgärder som behöver vidtas, säger Ali Kashefi.