Foto: Niklas Loman

Klart: Politikerna gav grönt ljus till utbyggnaden av Tibbleängen

Under onsdagen hölls det extra möten både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, detta för att ta ställning till exploateringsavtal och detaljplan gällande framtiden för Tibbleängen. Nu står det klart att planerna röstades igenom – både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

  • Publicerad 13:10, 15 okt 2020

Som Mitt i berättade om under onsdagen så samlades Upplands-Bros politiker för extramöten både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

På bordet låg två ärenden som återremitterats tidigare: att godkänna ett exploateringsavtal samt en detaljplan som rör utvecklingen av Tibbleängen.

Nu klubbas framtiden för Tibbleängen – så gick mötet i kommunstyrelsen

Politikerna gav tummen upp

I kommunstyrelsen klubbades både exploateringsavtalet och detaljplanen igenom, Miljöpartiet var ensamma om att rösta nej till planerna, det här uppgav gruppledaren Sara Ridderstedt i ett sms till Mitt i.

Senare på kvällen röstade även kommunfullmäktige igenom både detaljplanen och avtalet, detta med siffrorna 26 ja och 15 nej. Av oppositionens partier röstade S, V och MP nej i kommunfullmäktige.

En visionsbild som visar hur kedjehusen möter Gröna dalen. Foto: Tengbom Arkitekter

Så många bostäder ska byggas

I den detaljplan finns planer på att bygga 18 nya radhus, 48 kedjehus och 118 lägenheter. I den nya planen finns också plats för en ny lekpark i områdets södra del, samt även ett utegym i nordöst.

En ny gata är planerad att byggas från Hjortronvägen söderut och ner till en vändslinga.

Fastigheterna som kommer bebyggas

Detaljplanen berör delar av fastigheten Kungsängens-Tibble 1:470 samt del av de kommunala fastigheterna Kungsängens-Tibble 1:3, Kungsängens-Tibble 1:41 och Ekhammar 4:269, i Gröna dalen.

Vill du se en film som visar hur det är tänkt att området ska se ut då det står klart? Kolla här.

Toppolitikerna om Coopflytten: ”Ett tungt men tyvärr inte förvånande besked”

Så kommenterar M och S beskedet från dagligvarujätten. Coops besked att de lämnar Broterminalen för en nybyggd jätteanläggning i Eskilstuna var ett faktum under förra veckan. Mitt i har pratat med Upplands-Bros toppolitiker för att bättre förstå: hur ska...måndag 19/10 13:10

Blåljusrapport: Inbrott, stölder och rattfylla

Helgen har varit lugn i Bålsta. Inbrott, stöld och olika nivåer av rattonykterhet är enda brotten i ett Bålsta som alltmer ofta tycks vara ganska lugnt - i alla fall sett till antalet anmälningar och...måndag 19/10 11:14