Som Mitt i berättade om under onsdagen så samlades Upplands-Bros politiker för extramöten både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

På bordet låg två ärenden som återremitterats tidigare: att godkänna ett exploateringsavtal samt en detaljplan som rör utvecklingen av Tibbleängen.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-klubbas-framtiden-for-tibbleangen-sa-gick-motet-i-kommunstyrelsen/reptjm!u@89Wy8gJzhHFUrQfpG48Q/

Politikerna gav tummen upp

I kommunstyrelsen klubbades både exploateringsavtalet och detaljplanen igenom, Miljöpartiet var ensamma om att rösta nej till planerna, det här uppgav gruppledaren Sara Ridderstedt i ett sms till Mitt i.

Senare på kvällen röstade även kommunfullmäktige igenom både detaljplanen och avtalet, detta med siffrorna 26 ja och 15 nej. Av oppositionens partier röstade S, V och MP nej i kommunfullmäktige.

Så många bostäder ska byggas

I den detaljplan finns planer på att bygga 18 nya radhus, 48 kedjehus och 118 lägenheter. I den nya planen finns också plats för en ny lekpark i områdets södra del, samt även ett utegym i nordöst.

En ny gata är planerad att byggas från Hjortronvägen söderut och ner till en vändslinga.

Fastigheterna som kommer bebyggas

Detaljplanen berör delar av fastigheten Kungsängens-Tibble 1:470 samt del av de kommunala fastigheterna Kungsängens-Tibble 1:3, Kungsängens-Tibble 1:41 och Ekhammar 4:269, i Gröna dalen.

Vill du se en film som visar hur det är tänkt att området ska se ut då det står klart? Kolla här.