Kryphål. Här är det tänkt att det nya utegymmet ska byggas. Foto: Montage/Hanna Wistrand

Klart: Nytt utegym byggs vid Judarskogen

Efter flera medborgarförslag och en skrivelse från Liberalerna i Bromma gör stadsdelsnämnden nu slag i saken. Redan nästa år ska ett nytt utegym i Södra Ängby byggas.

  • Publicerad 16:35, 26 nov 2019

Redan för två år sedan kom Liberalerna i Bromma med ett förslag om att bygga ett utegym vid entrén till Judarskogen, precis bredvid tennisbanorna. Man hade hittat ett kryphål, en tårtbit som inte är en del av det annars så skyddade naturreservatet.

LÄS ÄVEN: Kan "tårtbit" bli lösningen för utegym vid Judarn?

– Normalt sett tar det lång tid att utreda förslaget, förvaltningen måste titta på att platsen vi föreslagit stämmer, berättar Hanna Wistrand, gruppledare för Liberalerna i Bromma.

Hon säger att det har kommit flera medborgarförslag om utegym kring Judarskogen, och när det senaste förslaget nyligen kom in så har platsen aktualiserats ytterligare.

– Vi vill tillmötesgå den starka önskan som finns, säger Hanna Wistrand.

Förhoppningen är att utegymmet ska öka tryggheten i området, som är relativt mörkt kvällstid, i och med att folk är ute och rör sig där omkring.

Det formella beslutet ska fattas nu på torsdag när stadsdelsnämnden har möte.

Nästa år kan bygget börja och stå färdigt. Dock vill Hanna Wistrand påpeka att utegymmet inte öppnar upp för vidare exploatering i själva naturreservatet.

– Det är jätteviktigt att nämna att naturreservat som Judarn är väldigt skyddade. Att det ska exploateras finns inte på kartan, vi vet att Södra Ängby är ett riksintresse, säger hon.

Här kan du gymma ute i Bromma

Lillsjön - Kvarnbacksvägen 55

Stora Mossen - Stora Mossens IP

Solvik - Ålstens skogsväg 24, vid Solviksbadet

Alvik - Alviks strand

Åkeshov - i anslutning till motionsspåret vid simhallen

Visa merVisa mindre