Henrik Thunes (M). Foto: Sollentuna kommun

Klart med ny ordförande i kommunstyrelsen

Det blir Henrik Thunes som efterträder Douglas Lithborn som kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna

  • Publicerad 21:25, 31 aug 2015

Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Sollentuna beslutade under måndagen att följa valberedningens förslag och utse Henrik Thunes till ny gruppledare, och kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun, efter Douglas Lithborn.

Henrik Thunes tillträder som gruppledare med omedelbar verkan och som kommunstyrelsens ordförande i samband med kommunfullmäktige den 17 september, uppger ett pressmeddelande från Moderaterna sent under måndagen.

- Jag är mycket hedrad över att ha fått detta förtroende och känner en stor ödmjukhet inför uppdraget. Samtidigt känner jag en stor sorg och saknad efter min vän och kollega Douglas Lithborn. Han påbörjade ett fantastiskt arbete och jag ska nu göra mitt yttersta för att Sollentuna ska fortsätta utvecklas mot att bli en ännu mer attraktiv kommun som våra Sollentunabor kan känna sig stolta över, säger Henrik Thunes.

Henrik Thunes

Henrik är 43 år gammal och bor med sin fru och sina två barn i Rotebro. Han har tidigare varit taxiägare och har därefter bland annat arbetat som regionchef för Nya Moderaterna i riksdagen. Henrik Thunes har även en examen i statsvetenskap. Under förra mandatperioden var han ordförande för kommunfullmäktige och sedan årsskiftet är han ordförande för barn- och ungdomsnämnden. Vem som kommer att efterträda honom på den posten är ännu oklart.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tandläkare drog ut tänder utan ordentlig undersökning

Nyheter "Grovt oskicklig" och en risk för patientsäkerheten enligt Ivo En tandläkare i Sollentuna har ”systematiskt brustit” i sina undersökningar och varit ”grovt oskicklig i sin yrkesutövning”. Det menar Ivo som efter en granskning vill att mannens...söndag 13/6 7:50

Kvinna föll från balkong – polisen utreder mordförsök

Nyheter Omständigheterna är oklara En kvinna i Tureberg föll från en balkong på femte våningen på fredagseftermiddagen. Hon fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, och polisen har inlett en förundersökning om försök...lördag 12/6 12:46