KLART: Kungsholmstorgs loppis kommer tillbaka

Nu är det klart att loppisen på Kungsholmstorg kommer tillbaka i vår och höst. Nytt för i år är satsning på mer musik och fika.

  • Publicerad 11:30, 5 feb 2020

Det blir tredje året som arrangören Stockholmsmarknader kommer att köra loppmarknad vid Kungsholmstorg, vilket enligt dem har blivit en succé med tusentals besökare vid varje tillfälle.

Nu har tio nya söndagar, mellan klockan 11-15, bestämts för årets vår- och höstsäsong varav de första fem tillfällena i maj går att boka. Premiären hålls söndagen 3 maj och kommer sedan löpa på varje söndag månaden ut. Sedan tas loppisen upp igen på söndagarna mellan 30 augusti till 27 september. I år kommer loppisen även att satsa mer på fika och musik - i form av karaoke.

– Vi har haft en kille som har spelat och kört lite "mitt på dagen karaoke" någon enstaka gång men det tänker vi göra mer nu. Han sjunger och de som vill sjunga får också göra det. Karaoke mitt på dagen och utomhus blir en helt annan grej än krogkaraoke. Vi vill göra det ännu folkligare och mysigare, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarkander.

Vill man sälja på loppisen måste man boka en plats vilket kostar 200 kronor och bokas på www.kungsloppis.se. Vill man hyra bord och klädställning går det även att göra på plats. Drygt 80 platser finns, och kanske kan det utökas något.

– Vi tittar på det nu, samtidigt vill vi inte göra platserna för små och det är bara vissa delar av torget vi får använda. Den kommer inte bli dubbelt så stor men några platser kommer vi utöka med i år, säger Maria Wiberg.

POPPIS LOPPIS. Kungsholmstorg får loppis på söndagarna även i år. Foto: Emma Perning