Flatenbadet. Foto: Sacharias Källdén

Klart: Inga pengar till bastuflotte i Flaten

Det blev nej för andra gången till att få använda trygghetsmedel för att bygga en bastuflotte på sjön Flaten. Men politikerna i Skarpnäck tänker inte ge upp.

  • Publicerad 11:00, 18 jun 2020

Efter ett par vändor fram och tillbaka säger nu staden nej för andra gången – det blir inga trygghetsmedel till att bygga en bastu i Flaten.

”Insatsen bedöms ha svag trygghetsskapande effekt och är inte i enlighet med principerna för trygghetsinvesteringar då medel ska gå till insats på plats dit allmänheten har tillträde.” skriver de i sitt senaste beslut.

Stadsdelen hade sökt totalt 700 000 kr för att bygga bastun, ordna toalett, omklädning, belysning med mera.

Det hela började med att ett gäng Söderortsbor skrev till stadsdelen med önskan om en bastu som är öppen för allmänheten på vattnet i sjön Flaten. Förslaget från förvaltningen var då att pengar till det bör kunna sökas ur stadens centrala trygghetsfond.

Men stadsdelsnämndens ordförande Ewa Larsson (MP) och hennes kollegor i nämnden tänker inte ge upp.

- Så länge det finns ett starkt stöd från medborgare och ett uppdrag från kommunfullmäktige att öka antalet besökare i naturreservaten, så kommer vi fortsätta söka vägar till att öka tryggheten i Flaten även under den mörka årstiden, bland annat genom att få till en bastuflotte, säger hon och fortsätter:

- Flaten är stadens största naturreservat som Skarpnäck ansvarar för, jag ser gärna en restaurang där också, det är många år sedan nu den gamla brann upp.

Bastuplanerna vid Flaten flyter vidare

Flatenbadet. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson