Besöksstopp införs. Beslutet gäller från den 13 november på alla äldreboenden i Sollentuna. Foto: Sacharias Källdén

Klart i dag: Sollentuna inför besöksstopp på äldreboenden

För att värna äldres hälsa och bromsa risken för smittspridning har vård- och omsorgsnämnden fattat beslut om tillfälligt besöksstopp på särskilda boenden för äldre i Sollentuna kommun.

  • Publicerad 15:46, 12 nov 2020

Antalet fall av covid-19 ökar återigen kraftigt i regionen och sedan en tid tillbaka gäller Folkhälsomyndighetens skärpta råd för region Stockholm.

För att förhindra spridning på äldreboendena i kommunen har vård- och omsorgsnämnden i dag beslutat att införa tillfälligt besöksstopp på samtliga äldreboenden i Sollentuna. Liknande beslut om besöksstopp har fattats av flera andra kommuner i länet.

I dag finns inte viruset covid-19 på något boende i kommunen. Beslutet har fattats som en åtgärd för att förhindra att viruset ska ta sig in på boendena.

"Väldigt tråkigt"

Besöksstoppet gäller från den 13 november till och med den 30 november. Innan den 30 november ska nytt beslut fattas om vad som gäller efter det.

– Det är väldigt tråkigt att det har blivit nödvändigt att införa ett nytt besöksstopp på äldreboendena, men det görs för att skydda de boendes hälsa. Vi hoppas att virusspridningen nu minskar så att vi alla kan få en fin jul även i år, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Undantag i extrema lägen

Medarbetarna på boendena kommer att hjälpa de äldre att hålla kontakt med sina anhöriga via telefon och digitalt.

Undantag från besöksstoppet kan göras vid extraordinära situationer. Kontakt tas i så fall med verksamhetschef på aktuellt boende för diskussion och information om eventuella undantag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24