Antalet fall av covid-19 ökar återigen kraftigt i regionen och sedan en tid tillbaka gäller Folkhälsomyndighetens skärpta råd för region Stockholm.

För att förhindra spridning på äldreboendena i kommunen har vård- och omsorgsnämnden i dag beslutat att införa tillfälligt besöksstopp på samtliga äldreboenden i Sollentuna. Liknande beslut om besöksstopp har fattats av flera andra kommuner i länet.

I dag finns inte viruset covid-19 på något boende i kommunen. Beslutet har fattats som en åtgärd för att förhindra att viruset ska ta sig in på boendena.

"Väldigt tråkigt"

Besöksstoppet gäller från den 13 november till och med den 30 november. Innan den 30 november ska nytt beslut fattas om vad som gäller efter det.

– Det är väldigt tråkigt att det har blivit nödvändigt att införa ett nytt besöksstopp på äldreboendena, men det görs för att skydda de boendes hälsa. Vi hoppas att virusspridningen nu minskar så att vi alla kan få en fin jul även i år, säger Anna-Lena Johansson (L), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Undantag i extrema lägen

Medarbetarna på boendena kommer att hjälpa de äldre att hålla kontakt med sina anhöriga via telefon och digitalt.

Undantag från besöksstoppet kan göras vid extraordinära situationer. Kontakt tas i så fall med verksamhetschef på aktuellt boende för diskussion och information om eventuella undantag.