Öppnar. Ängby slott ska bli en oas för hela familjen enligt nya hyresgästen. Foto: Mikael Andersson

Klart: Här är Ängby slotts nya hyresgäst

Blomförsäljning, inredningsprylar, brödbutik och ett kafé. Det är planen när en ny hyresgäst flyttar in i Ängby slott senare i höst.

  • Publicerad 15:56, 13 sep 2019

Annika Magnusson öppnar Hemma hos Annika i Ängby slott. Foto: Privat

I flera år har Ängby slott stått tomt, och fastighetsbolaget Stadsholmen AB har i en lång urvalsprocess sökt efter en hyresgäst som har målet att slottet ska vara öppet för allmänheten.

Nu har man äntligen hittat den. Det blir Annika Magnusson från Täby som fått ta emot nycklarna till 1600-talslottet. Hon driver tillsammans med sin son nätshopen Hemma hos Annika, där hon säljer olika inredningsprodukter. Planen är också att de ska driva ett kafé.

– Vi har letat länge efter en lokal, och av en slump hittade vi Ängby slott. Det var många som hade ansökt om att får hyra in sig, men fastighetsägaren verkade gilla oss, säger Annika Magnusson.

Ängby slott söker nya hyresgäster

Just nu pågår förberedelserna med att få i ordning slottets kök, och Annika Magnusson berättar att målet är att besöka slottet ska vara en upplevelse för hela familjen.

– Det kommer vara som att komma hem till mig. Det kommer finnas en brödbutik, ett blomsterrum, inredning och ett kafé med smått och gott, säger hon.

Till brödbutiken kommer det levereras färskt bröd, och likaså till blomsterrummet. Men det kan hända att även Annika själv ställer sig och bakar bullar en dag.

"En oas dit man kan komma villkorslöst"

Inför högtiderna är planen att ordna julmarknad, midsommarfirande och påskaktiviteter vid slottet.

– Tanken är att på sikt även anordna sagoläsning för barn en gång i månaden framför öppna spisen. Jag vill att det ska vara en oas dit man kan komma villkorslöst. Folk ska känna sig välkomna, kunna handla färska blommor, fika, strosa och titta, säger Annika Magnusson.

I framtiden ska det även vara möjligt att hyra festvåningen för olika evenemang som bröllop.

Målet är att Hemma hos Annika ska öppna i början av november.