Ny på posten. Nu är det klart att det blir moderaten Johan Paccamonti som ska svinga ordförandeklubban i Brommasalen i Alviks kulturhus. Foto: Jonna Claesson/Lisa Halldén

Klart: Han blir mäktigast i Bromma

Igår kväll blev det klart. Johan Paccamonti (M), blir ordförande i Bromma stadsdelsnämnd den här mandatperioden.

  • Publicerad 10:36, 6 dec 2018

Johan Paccamonti (M) är ny ordförande i Bromma stadsdelsnämnd den här mandatperioden.

På onsdagskvällen röstade Moderaterna i Stockholm om vilka personer som får ordförandeposterna i de stadsdelsnämnder, facknämnder och kommunala bolag där partiet ska fatta klubban den här mandatperioden.

Sedan tidigare har majoritetspartierna M, C, L, KD och MP fördelat stadsdelarna mellan sig och Moderaterna har de allra flesta ordförandeposterna.

LÄS MER: Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Johan Paccamonti har suttit som ledamot i Bromma stadsdelsnämnd de senaste fyra åren men blir från och med årsskiftet ordförande för nämnden och gruppledare för Moderaterna i Bromma. En av de viktigaste frågorna att ta tag i är trygghetsarbetet, säger han.

– Bromma är en trygg stadsdel på många sätt men vi har haft en del problem, framför allt med bostadsinbrott. Vi vill nu titta på hur vi kan få fler kommunala ordningsvakter till Bromma, så att det rör sig folk i områdena även när folk inte är hemma, säger Johan Paccamonti.

"Värna trädgårdsstaden"

Andra trygghetsinsatser han vill se är att förbättra belysningen på vissa platser, trygghetskameror på Brommaplan och att fortsätta stötta grannsamverkan i stadsdelen.

– Det här är mina prioriteringar men jag ser fram emot att också höra Miljöpartiets och de andra allianspartiernas. Det finns en stark anda hos alla att jobba för Brommas bästa. En viktig fråga alla fem partier är överens om är att värna trädgårdsstaden när Stockholm fortsätter att växa, säger Johan Paccamonti.

Ytterligare två punkter han vill prioritera är dels att se över om Brommas förskolor, "som är väldigt bra", kan göra mer för att förbereda barnen inför skolstarten. Dels gäller det att förbereda stadsdelen för ett tuffare ekonomiskt läge, menar Johan Paccamonti.

– Bromma har mindre sociala problem än många andra stadsdelar men det är viktigt att ändå förbereda oss inför en eventuell lågkonjunktur genom att stärka upp våra arbetsmarknadspolitiska insatser och se över hur vi jobbar med försörjningsstöd, säger han.

Posten som vice ordförande den här mandatperioden kommer att innehas av Vänsterpartiet. Det formella beslutet om vem det blir som får uppdraget ska tas i kommunfullmäktige den 17 december, men sannolikt blir det Lillemor Samuelsson.

– Jag har blivit tillfrågad och jag har tackat ja, men än så länge är det alltså bara ett förslag, säger hon till StockholmDirekt.

Johan Paccamonti (M)

Bor: Traneberg

Ålder: 34

Gör: Fritidspolitiker och nyvald ordförande för Bromma stadsdelsnämnd. Jobbar som budgetchef på Moderaternas riksdagskansli.

Visa merVisa mindre