Hammarbys rekordjakt i Damallsvenskan ser ut att gå vägen. Med knappa två veckor kvar har det sålts över 10 000 biljetter till derbyt mellan Hammarby och AIK. Foto: Mostphotos

KLART: Hammarby sätter nytt publikrekord

Allt pekar på att Hammarby kommer att sätta nytt publikrekord i Damallsvenskan.

  • Publicerad 14:02, 29 sep 2021

Söndag 10 oktober är det derby mellan Hammarby och AIK i damallsvenskan. Matchen spelas på Tele2 arena, och det står nu klart att det kommer bli en publikfest utöver det vanliga.

Den senaste biljettsiffran visar att det sålts 10 348 biljetter.

– Det är förbi publikrekordet. Och eftersom det är nästan två veckor kvar kommer vi med hög sannolikhet sälja ännu mer innan derbyt. Vi hoppas rekordet slås med råge – en gång för alla, säger Love Gustafsson, kommunikationsansvarig på Hammarby fotboll.

Allt annat känns orealistiskt, då biljettförsäljningen fortsätter ticka på i bra takt.

– Det finns ett stort engagemang kring matchen bland våra supportergrupper, vilket vi verkligen är tacksamma för, säger Love Gustafsson.

Enligt Bajens vd Richard von Yxkull är det fantastiskt att följa damfotbollens resa.

– Det går snabbt framåt och Hammarby är med och leder den utvecklingen. Jag är övertygad om att den här matchen kommer att betyda mycket både för Hammarby och för damfotbollen i stort, säger han på klubbens hemsida.

Det nuvarande damallsvenska publikrekordet är från 2008 då 9 413 åskådare såg det dåvarande toppmötet mellan Linköping och Umeå.

Bajen om stadens flört med Djurgården: "Märkligt"

Siktar mot fullsatt i herrarnas derby

Parallellt med damernas match säljs det även biljetter till derbyt mellan Bajen mot AIK i Allsvenskan den 17 oktober.

Exakt kapacitet har polisen inte meddelat ännu, men allt pekar på att det blir "lapp på luckan".

– Normalt brukar det ligga på dryga 28 000 när det är derby. Med största sannolikhet kommer det bli fullsatt, det utgår vi från, säger Love Gustafsson.

Så föddes "Vi ses snart igen"