SOMMARSTÄNGT. Regeringen meddelade i dag att det inte blir några lättnader för restriktionerna vad gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det gör att max 50 personer får vistas samtidigt på Gröna Lunss nära 40 000 kvadratmeter. Foto: Nira Rodriguez Molin

KLART: Gröna Lund får INTE öppna i sommar

Det blir inga coronalättnader för nöjesparker i sommar. Det meddelade regeringen idag. – En enorm besvikelse, säger Annika Troselius, informationschef Gröna Lund.

  • Publicerad 13:44, 22 jun 2020

Nyligen presenterade Gröna Lund ett förslag på hur nöjesparken kunde öppna på ett coronasäkert sätt under sommarsäsongen.

Samtidigt krävde de svar från regeringen vad som skulle gälla under sommaren.

Nu kom beskedet. Men långt ifrån vad Grönan hade hoppats på. Nöjesparkerna får inga lättnader.

– Regeringen har gjort en sammanlagd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som har förekommit inför sommaren, att det faktiskt får räcka. Och att vi har ett ansvar att se till att smittspridningen inte tar ny fart i Sverige, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till Ekot.

Fortsatt oklart kring Gröna Lunds sommar

På Gröna Lund är stämningen allt annat än munter.

– Vi hade förberett att kunna öppna på ett säkert sätt som skulle följa Folkhälsomyndighetens restriktioner på alla sätt. Vi tyckte det vore rimligt att få öppna. Nöjesparker runt om i Norden, Europa och övriga världen har fått öppna på ett omsorgsfullt sätt. Men här får man inte göra det, säger Annika Troselius och fortsätter:

– Det här innebär att vi inte får möjligheten att ta vårt ansvar, hålla 1 500 ungdomar i sysselsättning och vara ett säkert semesternöje för alla svenskar och stockholmare som är hemma i sommar. Det är en enorm besvikelse.