Hornsgatan. Här kommer den nya majoriteten i Stadshuset införa miljözoner. Foto: MostPhotos

Klart: Gamla bilar förbjuds på Hornsgatan

Hornsgatan blir den första av stadens gator som får miljözoner. Det meddelade den nya blågröna majoriteten i Stadshuset under dagens presskonferens.

  • Publicerad 18:00, 12 okt 2018

Daniel Helldén (MP) har länge förespråkat miljözoner i Stockholms innerstad. Det innebär i korthet att dieselbilar och fordon som inte uppfyller de satta utsläppskraven kommer att förbjudas att köra i vissa zoner.

Efter dagens presskonferens, där det nya blågröna styret i Stadshuset presenterades, står det klart att Miljöpartiet får stöd för sina idéer även i den nya konstellationen. Åtminstone när det gäller Hornsgatan där den nya majoriteten nu tänker införa miljözoner.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi kommer även att se över andra enskilda gator där luftkvaliteten är dålig, sa Helldén under presskonferensen i Stadshuset.

KLART: Alliansen och MP har tagit makten i Stockholms stad

Moderaterna har tidigare beskrivit miljözonerna, som för med sig ett förbud även mot tidigare miljöklassade dieselbilar, som ett hårt slag mot bilister i Stockholm. Men Anna König Jerlmyr (M) säger sig ändå vara överens med Helldén i hans uppfattning om just Hornsgatan.

– Vi håller med om att Hornsgatan är problematisk, även om vi och Miljöpartiet har olika syn på miljözoner. Det är någonting som måste åtgärdas. Men det är inte tal om ett omfattande dieselförbud i hela Stockholm, förtydligar hon.

Stockholm tar nytt steg mot dieselförbud

Så fördelas makten i Stockholms stad med nya blågröna styret