Arkivbild, konstgräs. Foto: Anna Z Ek

Klart för konstgräs på Kälvesta BP

Nu är det klart att Kälvesta BP blir en konstgräsplan. Förra veckan fattade idrottsnämnden i Stockholms stad beslut om att anlägga konstgräs på planen, som idag är en 11-mannaplan med grus.

  • Publicerad 15:39, 25 jun 2018

Kälvesta bollplan ligger mellan Hässelby-Vällingby och Spånga-Tensta och är idag en 11-mannaplan med grusunderlag.

Nu är det klart att Kälvesta BP blir en konstgräsplan efter att inriktnings- och genomförandebeslut tagit i idrottsnämnden förra veckan.

– Vi vill att alla som växer upp i Stockholm ska ha möjlighet att idrotta och motionera i sin närmiljö. Det här är en i raden av alla konstgräsplaner som vi fattat beslut om under den här mandatperioden. Att fler stockholmare inspireras till att röra på sig och det är viktigt att föreningslivet i staden ska kunna växa. Det ska gälla alla barn oavsett var i staden en bor, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden i ett pressmeddelande.

Fräscht omklädesrum

Förutom att bollplanen rustas upp med konstgräs kommer även det befintliga omklädningsrummet att rustas upp. Invigning av konstgräset planeras till nästa sommar.

Investeringen av konstgräset beräknas kosta 10 miljoner kronor.  Av dem står Boverket för 5 miljoner kronor som medfinansiering.

Det blir en 11-mannaplan med konstgräs som linjeras som två 7-spelsplaner om man vill dela upp planen. Bollplanen ska vara anpassad för vinterfotboll så det går att träna året runt. På sidan om planen ska en asfalterad yta anläggas för upplag av snö och återanvändning av granulat. Planen får även en ny planbelysning.