I oktober 2020 ödelades Boo Folkets hus i en anlagd brand. Invigningen av den nya byggnaden har föresenats flera gånger.

Först planerades den till Ormingekarnevalen i maj, sedan till 9-12 september.

Men bygget var fortfarande inte klart och verksamhetschefen Johan Rådmark vågade inte lova ett nytt datum förrän allt var helt klart.

Vuxenfest med livemusik

Under förra veckan genomfördes slutbesiktning och på torsdagen meddelar Johan Rådmark att datumen för invigningen har spikats.

”Vi planerar att starta invigningen med en ungdomsfest fredagen den 18/11. Sedan fortsätter vi på lördag 19/11 klockan 11 med invigning, öppet hus, rundvandringar, musik, m.m. På lördagskvällen blir det en stor ’vuxenfest’ med livemusik och allt som hör till”, skriver han i ett mejl till Mitt i.

Blir hyresgäst

Boo Folkets hus har kämpat för att för att få ihop tillräckligt med pengar för återuppbyggnaden som har fördyrats av pandemin och kriget i Ukraina. För att lösa situationen övertar byggentreprenören Habitek fastigheten och Boo Folkets hus blir hyresgäst. Föreningen ges möjlighet att köpa tillbaka huset så snart man har möjlighet.

- Nu kan vi lägga all vår energi på att driva och utveckla verksamheten i huset, säger Johan Rådmark i ett uttalande.