SNART. Nästa år börjar bygget av det nya vård- och omsorgsboendet i Rinkeby allé. Foto: Erik Winroth

Klart för ett nytt vård- och omsorgsboende i Rinkeby

Nu är det snart dags för byggstart för ett nytt vård- och omsorgsboende i Rinkeby med 90 boendeplatser. Det beräknas stå klart för inflyttning under 2022.

  • Publicerad 11:14, 23 okt 2019

I förra veckans nummer skrev vi om att en byggnad i Akalla, som bland annat innehåller seniorbostäder och vård- och omsorgsboende, ska säljas till en privat aktör. I samband med det nämnde ägaren Micasa ett nytt äldreboende, som ska byggas i Kista, dit vissa av de äldre kan komma att flytta.

Det nya vård- och omsorgsboende kommer att ligga i Rinkeby allé och ha totalt 90 boendeplatser. Även detta boende kommer att ägas av Micasa, som är stadens fastighetsbolag för omsorgsfastigheter.

Och nu är det klart vem som ska stå för själva byggandet: det blir NCC.

– Vi ser fram emot att samarbeta med NCC i vårt allra första nyproduktionsprojekt. Det är en aktör med lång tradition av att arbeta i samverkan och vi har stort förtroende för deras organisation. Det säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter AB, i ett pressmeddelande.

Det fysiska arbetet på platsen beräknas starta under tredje kvartalet 2020, och det nya boendet beräknas stå klart för inflyttning under det andra kvartalet 2022.

Akalla seniorbostäder ska säljas