Debaser Medis stängs efter nyår. Någon lokal att flytta till är inte klar, så nu läggs verksamheten ner. Foto: Sacharias Källdén

KLART: Debaser Medis lägger ner

Staden har ingen ny lokal klar för Debaser Medis som stängs efter nyår. Istället för att flytta livscenen sägs nu personal upp.

  • Publicerad 12:52, 16 nov 2016

Nu är det bara sex veckor kvar innan 2016 tar slut och det nya året ska firas in. För Debaser Medis betyder nyårsfesten slutet i Medborgarhuset, som måste renoveras de kommande åren.

LÄS MER: "Debaser är en av våra nationalscener, ska den inte få finnas?"

Staden har jobbat för att hitta en ny lokal som Debaser Medis kan flytta till, men enligt Debasers vd Annelie Telford är det nu klart att staden inte lyckats med det.

– I januari blir många i personalen av med sina jobb eftersom vi inte har fått någon ersättningslokal att flytta till, så vi bara monterar ner allt vi har byggt upp och som fungerar väldigt bra, säger hon.

Staden arbetar fortfarande för att hitta en ny lokal till Debaser men enligt Annelie Telford kommer inget vara klart under 2017. Hon hoppas veta mer om lokalfrågan innan december är slut, men i nuläget finns inget konkret erbjudande från stadens sida. Därför måste Debaser Medis verksamhet avslutas.

Ingen flytt tillbaka till Medis

När Medborgarhuset rustats upp och öppnar igen sommaren 2019 finns ingen plats för Debasers konsertverksamhet, något som Södermalmsnytt rapporterat om tidigare. Staden har valt att flytta biblioteket till Debasers nuvarande lokal.

– Det hade onekligen känts väldigt mycket bättre om staden hade valt att ha kvar oss i våra nuvarande lokaler efter att husets renoverats och planerat för det i god tid och erbjudit en evakueringslokal under ombyggnationen. Alternativt tagit fram en attraktiv ersättningslokal i god tid innan avflyttning. Då hade vi verkligen tyckt att de tog hand om Stockholms livescen, säger Annelie Telford.

För den som vill hinna besöka Debaser Medis innan stängningen väntar nu sex veckor med spelningar och klubbar innan bob hund som sista artist på Debaser Medis scens stänger stället på nyårsafton.

LÄS ÄVEN: Mogert (S): Vi borde tänkt på Debaser tidigare