Klart: De utmanar Karlbergs BK i Svenska cupen

Det blir inget derby för Karlbergs BK i augusti. Men motståndet lär bli tufft ändå. Laget möter allsvenska Dalkurd FF i andra omgången i Svenska cupen.

  • Publicerad 10:47, 9 jul 2018

Karlbergs BK vann mot alla odds mot Vasalund i maj och kvalade för första gången vidare till omgång två i Svenska cupen. Nu väntar hemmamatch mot allsvenska Dalkurd FF från Uppland.

”Ingenting är omöjligt”

Lottningen avgjordes nyligen i Fotbollskanalen, och det blev en riktig rysare.

– Vi satt på helspänn och när det fanns sju lottningar kvar var både AIK och Hammarby kvar. Det är klart att vi satt och hoppades på derby men nu blev det allsvenskt lag. Det är också jättekul, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Matchen spelas 22 eller 23 augusti på Stadshagens IP eller i Kristineberg.

– Det blir jävligt tufft. Dalkurd har haft det tungt i allsvenskan men alla i laget är heltidsproffs. Vi har nog inte många procents chans om vi ska vara ärliga. Men ingenting är omöjligt, säger Lennart Sandahl.

Kan gå till gruppspel

Hur besviken är du att det inte blev ett derby?

– Direkt efter lottningen blev vi lite besvikna. Hade vi mött någon av Stockholmsklubbarna hade vi kanske dragit 2 500-3 000 till läktarna. Nu kanske vi kan få 500-1 000 personer som mest. Men det är klart att det är kul att möta ett allsvenskt lag.

Om det blir vinst i augusti går laget vidare till tv-sända gruppspelet nästa år.

– Nu blir det semester, och när vi kommer tillbaka gäller det att hålla alla skadefria och så fräscha som möjligt. Vi kommer såklart att göra allt för att gå vidare.

Exakt datum och plats för matchen kommer att avgöras inom kort.