Signad. Nu är det klart vem som ska ta över som Hammarbys huvudtränare. Foto: Mostphotos

Klart: Bajen har fått ny huvudtränare

Valet av huvudtränare föll på spanjoren Martí Cifuentes, som senast kommer från danska Aalborg BK.

  • Publicerad 11:37, 12 jan 2022

Från och med årets säsong axlar Martí Cifuentes rollen som huvudtränare för Hammarbys herrlag i fotboll.

– Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson, i en kommentar.

I december sparkade klubben förra tränaren Milos Milojevic som bara varit på posten i några månader, då han öppnat för att skriva kontrakt med norska Rosenborg.

Lyfta till ny nivå

Efter det följde en intensiv jakt på en ersättare. Många kandidater intervjuades, men valet föll alltså på Martí Cifuentes som senast tränat danska Aalborg BK. Förhoppningen är att han ska lyfta A-laget till nästa nivå.

– Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys. Det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll, säger ordförande Martin Fri, i en kommentar.

Nu har Hammarby presenterat sin nya tränare

Snart på jobbet

När Martí Cifuentes har sin första dag på nya jobbet är inte helt spikat, men enligt klubben ska det ske så snart som möjligt. På sin hemsida skriver Aalborg BK att tanken är att han ska tillträda 1 mars.

– Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa. Hammarby har en stark trupp och jag ser fram emot att få jobba med spelarna och tillsammans med lagledningen. Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher, säger Martí Cifuentes, i en kommentar.

Hammarby sparkar sin tränare