Stabilt. Adam Reuterskiöld (M) och Helena Butén Langlet (M) provar takets stabilitet. Foto: Stefan Källstigen

Klart att det lagda taket ska firas

Taket på nya KOM-huset i Träkvista ligger klart – vilket även innebär ett steg framåt för bygget av badhuset. Självklart skulle det firas med taklagsfest.

  • Publicerad 16:51, 6 nov 2020

Takbjälkar och tak är på plats på det blivande KOM-huset. Det firades i förra veckan utomhus på gott avstånd i ett dimmigt Ekerö.

KOM står för kontor, omklädning och möte och är en del i förberedelserna för att kunna bygga det nya badhuset. De gamla omklädningsrummen står nämligen där badhuset ska ligga. För att de ska rivas måste först KOM-huset stå klart, ett hus som förutom omklädningsrum även erbjuder lokaler för möten och kontor.

Stort projekt

Adam Reuterskiöld (M) kommunstyrelsens ordförande var på plats och tackade alla som har jobbat med projektet, så väl byggentreprenörer som kommunens tjänstemän.

– Det här är en mycket viktig del i det stora projektet med att bygga det efterlängtade badhuset, säger Adam Reuterskiöld.

Helena Butén Langlet (M) ordförande kultur- och fritidsnämnden, betonar hur viktigt huset är för föreningarna.

– Här finns inte bara omklädningsrum utan också olika samlingsytor och många andra funktioner. 

Bäddar för badhus

Bygget av det nya huset går som det ska rent tidsmässigt.

– Man ser verkligen hur det växer fram. Det känns dessutom fantastiskt att idrottsplatsen kommer att vara tillgänglig under hela byggtiden, säger Helena Butén Langlet.

Så fort KOM-huset är inflyttningsklart flyttas kansli och omklädningsrum över från det gamla huset vid Träkvistavallen.

– Det här är ett stort steg mot och en förutsättning för färdigställandet av vårt blivande badhus, säger Helena Butén Laglet.

I slutet av april kommer så det gamla huset att rivas. I maj 2021 ska byggandet av det nya badhuset med 25 meters pool vara igång.

Badhuset klart 2022

KOM står för kontor, omklädning och möte.

Den nya bygganden erbjuder större möjligheter än de gamla omklädningsrummen.

KOM-huset ska stå klart under våren 2021.

Badhuset, som ska byggas där de gamla omklädningsrummen nu står, börjar byggas när KOM-huset står klart och beräknas stå klart under slutet av 2022.

Badhuset byggs i två plan med en total yta på ca 4,500 kvm.

Prislappen beräknad bli 230 miljoner kronor

Visa merVisa mindre

Skytteholm är redo för julbord trots pandemin

Nyheter "På bara fem dagar har vi tappat hälften av bokningarna" I dessa tider är det extra svårt för restaurangnäringen. Samtidigt försöker julborden lösa säkraste miljöerna med utspridda bufféer och luftigare lokaler.tisdag 1/12 13:40

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22