Provspringer. Andreas Andersson, projektledare på NCC, testar nya löparbanan. Foto: Sanna Källdén

Klara, färdiga... här kan du springa på TAKET!

Snart kan du springa nio våningar över marken, med utsikt över Vasastan, Hagastaden och Solna. Snacka om höjdarbana.

  • Publicerad 18:10, 6 okt 2016

I stort sett är det hus på Torsplan, som till utseendet liknar det tre år gamla huset som står precis intill, färdigbyggt men en del hyresgästanpassningar och besiktningar återstår. Den här månaden flyttar matkedjan Willys in i byggnaden och allt eftersom kommer den att fyllas av apotek, två restauranger, ett sushiställe, kontor och... gym.

Kedjan SATS får tillgång till lokalerna i december och för den som vill blicka ut över Vasastan och kommande Hagastaden finns en löparbana på taket, nio våningar över marken.

Andreas Andersson, projektledare på NCC. Foto: Sanna Källdén

– Det började som en kul grej, men nu är det verkligen något som ger ett mervärde till huset. Jag känner inte till något liknande i Sverige, säger Andreas Andersson, projektledare på NCC som bygger huset.

Löparbanan är cirka hundra meter lång och har två banor med velodromkurvor.

– Vi kommer att höja räcket, när man kommer ut ur kurvan hamnar man nära kanten i förhoppningsvis hög fart, säger Andreas Andersson.

Intresset för att titta på löparbanan och resten av byggnaden är stort.

– Vi har flera studiebesök i veckan nu, vilket tar en hel del tid. Det är allt från kolleger i branschen till representanter från Stockholms stad som är nyfikna. Och det är kul eftersom vi är väldigt stolta, säger Andreas Andersson.

Bygget kan följas på Instagram under hashtaggen #torsplan2.