Kistaföretag ska hjälpa fler till jobb

Kistaföretaget Karriärkonsulten växer – genom ett nytt avtal med Arbetsförmedlingen. Nu hoppas de kunna hjälpa ännu fler människor att hitta jobb eller utbildning.

  • Publicerad 17:47, 18 jan 2017

Den 16 januari tecknade Karriärkonsulten ett så kallat strategiskt ramavtal med Arbetsförmedlingen. Det innebär att Karriärkonsulten nu är en av cirka 400 leverantörer runt om i landet som är godkända för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och matchning.

Karriärkonsulten har sedan starten 2010 lotsat ett stort antal människor till sysselsättning i form av arbete eller utbildning. Ett exempel är integrationsluncherna i Sollentuna där de sammanfört nyanlända med lokala arbetsgivare. De har kontor både i Sollentuna och Kista.

Grundaren och styrelseordföranden Camilla Hermelin hoppas att avtalet med Arbetsförmedlingen ska ge företaget ytterligare skjuts framåt.

– Vi kommer att anställa ytterligare fem till tio personer, säger Camilla Hermelin.

De tror själva att nyckeln till deras framgång ligger i engagerade coacher och ett brett kontaktnät.

– En annan faktor är coachernas breda bakgrund och språkkompetens, säger HR- chefen Zanver Karimi, som själv förutom svenska och engelska även talar persiska och kurdiska, i ett pressmeddelande.