Kista SC föll i kvalet till trean

Två förluster i kvalserien krossade Kista SC:s drömmar om division 3. – Vi får ta lärdom av det här, säger tränaren Sebastian Daka.

  • Publicerad 16:41, 25 okt 2018

Kista SC:s herrar har haft en strålande serie. För första gången någonsin nådde laget en kvalplats till division 3, men där tog tyvärr framgångssagan slut, för den här gången.

Det var Vaksala SK som satte käppar i hjulet för drömmarna om att gå upp en division.

Matchen, som spelades den 14 oktober, slutade 0-3 och då endast ettan i kvalserien går upp till divison 3 såg det genast mörkt ut för Kista SC:s herrar.

– De hade bättre fysiskt spel och vi började väldigt nervöst med många felpassningar, något vi inte haft under året. De hade fyra skott på mål under hela matchen – tre av dem sitter. Vi hade mycket mera boll och skott, men vi gör inte mål. Det finns inte så mycket mer att säga, säger tränaren Sebastian Daka.

”Får ta lärdom”

Nästa match spelades den 20 oktober – då mot Fanna BK. Även där blev det förlust, denna gång med slutresultat 0-4.

– Där spelade vi helt enkelt dåligt och gjorde massa misstag. Vi saknade ett par spelare också vilket säkert kan göra att vissa känner att de måste ta mer ansvar och då missar ännu mer. Vi får ta lärdom av det här.

Nu på söndag, den 27:e oktober, spelar de sin sista match i kvalserien mot Fardhem Garda BK, på Gotland.

Sebastian Daka medger att det är svårt för laget att känna samma tagg inför söndagens match med vetskapen om att det inte blir någon division 3, men säger att de ändå kommer att göra sitt bästa.

– Det är kan bli svårt att tagga till när man inte har något att spela för och det är klart det känns tufft efter två förluster. Vi har inte släppt in så många mål eller gått mållösa i några av de tidigare matcherna. Men vi kommer göra vårt bästa och representera Kista på bästa möjliga sätt.