Kista SC avslutade kvalet med kross på Gotland

Efter förlust i de två första matcherna var man redan avhängda i kvalet till division 3 – men den som trodde att Kista SC skulle ha svårt med motivationen i avslutande bortamatchen mot Fardhem Garda BK fick gruvligt fel.

  • Publicerad 15:11, 1 nov 2018

– Det var en lång resa och det var regnigt och blåsigt men vi hade åkte hela vägen dit och då bestämde vi oss för att göra bra ifrån oss och se till att vi kunde vara nöjda med vår prestation, säger Kista SC:s huvudtränare Sebastian Daka.

Och det lyckades, minst sagt. Kista satte full fart direkt och hade redan efter tio minuter ledningen med 2–0 (Olivier Balekelayi och Dizat Abdrim). Gotlänningarna reducerade i mitten av första halvleken, men i andra halvlek gick Kista SC fram till en slutlig seger med 5–1.

Slutade trea i kvalgruppen

Det innebar en tredjeplats i kvalgruppen medan Vaksala SK, som slog Kista SC på Ärvinge BP i första omgången, kom etta och därmed behåller sin plats i division 3.

– Spelmässigt var det inte så stor skillnad mot dem men vi gjorde lite misstag medan de var bra organiserade och fysiskt starka, säger Sebastian Daka.

Vad händer nu, och vad händer 2019?

– Nu har vi ledigt i två veckor. Sedan samlas vi och ska ha spelarsamtal. Jag tror att jag ska vara kvar, men det är lite osäkert. Det beror lite på hur spelartruppen ser ut och vad klubben vill.