Kinnaman drog på sig Bajentröjan

Joel Kinnaman, Josef Fares och flera andra Hammarbyprofiler spelade fotboll för att samla in pengar till barndiabetsforskning. – Josef Fares imponerade mer än Kinnaman, säger Erik Sundin på Hammarby fotboll.

  • Publicerad 15:14, 20 jul 2018

Instagram la Hammarby fotboll ut en bild på skådespelaren Joel Kinnaman och skrev att han var veckans provspelare.

Det var inte riktigt sant. Men han har faktist spelat en match i Hammarbytröja nyligen.

– Vi anordnade en välgörenhetsmatch för barndiabetesfonden. Det var några a-lagsspelare med, som Jiloan Hamad och David Fällman, men också profiler från tidigare Bajenupplagor och några kända Hammarbysupportrar, säger Erik Sundin på Hammarby fotboll.

Joel Kinnaman gjorde dock inget större intryck på fotbollsplanen.

– Han hann inte vara med så länge eftersom han fick en sträckning i framsida lår tidigt när han försökte sig på ett halv-volleyskott.

Skådisen Joel Kinnaman tillsammans med David Fällman, t.v. och Jiloan Hamad t.h. Foto: Hammarby Fotboll.

Pengarna går till forskning

Erik Sundin, som själv tidigare har spelat fotboll i Hammarby, var mer imponerad av några andra kända ansikten utan fotbollsbakgrund.

– Josef Fares och Hoffmaestro-killarna var faktiskt bättre än jag trodde.

Alla pengarna som samlades in i samband med matchen går till forskning om barndiabetes.

– Vi har inlett ett samarbete med barndiabetesfonden sedan någon månad tillbaka. Vi visste att det fanns lite kända hammarbyare som var hemma, så tillsammans med Stockholm live drog vi ihop en välgörenhetsmatch. Och vi kommer göra lite annat som att auktionera ut tröjor som är signerade av spelare och andra profiler.