Intar Stockholm. Från vänster, de fyra grundarna av Dubbel Dubbel: Lars Olsson, Emma Kolback, John Wigelius och Erik Sundfeldt. Foto: Mia Redemo

Kinesiskt från Göteborg till Hagastaden

Kinesiska smårätter, dumplings och mat som passar att dela på. Snart öppnar ett nytt ställe i Hagastaden.

  • Publicerad 06:00, 22 mar 2021

För tio år sedan öppnade gänget bakom Dubbel Dubbel sin första restaurang i hemstaden Göteborg. Nu har de två till där och en i Malmö. Snart får även stockholmarna ta del av deras kinesiska smårätter, såser och dumplings.

– Äntligen! Vi har varit på väg till Stockholm ett bra tag. Det känns kul att öppna i Hagastaden där allt är nytt och det är nära till allt, säger John Wigelius, vd på restaurangen som har ett "chinese sharing"-koncept.

– Vi serverar "extra allt", dim sum, dumplings och sådant som passar att dela på. Därav namnet "Dubbel dubbel". Det finns så otroligt mycket i det kinesiska köket. Vi gör rätterna med våra tolkningar och utlovar en matresa för en billig peng.

Expanderar

I slutet av april räknar de med att öppna på Norra Stationsgatan 60. Målet är att inom några år ha cirka 30 ställen i hela landet.

– Projektet pausades lite i och med pandemin men nu känner vi att det är dags att satsa. Vi hoppas på vaccinet och att folk vågar sig ut igen, säger John Wigelius.

Just nu håller han och kompanjonerna på att skissa på en uteservering som kommer att ha plats för 64 gäster.

– Vi känner oss ödmjuka för att de tredan finns så mycket bra i Stockholm, men vi gör vår grej. Vi har hittat vår smak och det har fungerat bra länge i Göteborg och Malmö, så det borde funka här.

De börjar med att ha kvällsöppet men kommer framöver även att ha luncher.