Kim Källström tränade med Sumpan Allstar

Sumpan Allstar fick finbesök i måndags. Ingen mindre än Kim Källström, fotbollsproffs och tidigare landslagsstjärna, dök upp och var med på lagets träning på Sundbybergs IP.

  • Publicerad 09:22, 12 okt 2016

– Spelarna tyckte att det var superkul! Årets grej! De har inte pratat om annat sedan dess, säger Denita Landegren, ledare för Sumpan Allstar och Sumpan United som är Sundbybergs IK:s två lag för spelare med olika funktionsnedsättningar.

Hon startade Sumpan Allstar för tio år sedan, och senare Sumpan United för dem med lite mindre svårigheter som kan spela på en aningen högre nivå.

– Ja, det började med Sumpan Allstar. Det är mitt allt! säger hon.

Sedan starten har Denita Landegren byggt upp organisationen kring lagen, som nu har blivit så stor att den blivit en egen sektion i klubben – Sundbybergs IK Parasport.

Kim Källström är engagerad inom parasporten och driver flera olika projekt, bland annat Kim Källström Trophy som är en parasportfotbollsturnering som ingår i gothia Cup i Göteborg.

I måndags var han i Stockholm för att sitta i tv-studion på kvällen och kommentera landskampen mellan Sverige och Bulgarien på Friends Arena. Men några timmar innan den rejält landslagsmeriterade mittfältaren syntes i rutan lirade han alltså med Sumpan Allstar på Sundbybergs IP.

– Det var Jonatan Sandberg på Parasportförbundet som hörde av sig till oss. Tidigare har vi varit på Friends Arena och lämnat bollen till Zlatan. Jonatan vet att vi gärna är med på sådana här saker, att vi gärna visar att vi finns, säger Denita Landegren.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47