Kim: ”Jag är också ledsen att det är över”

Kim Källström hade stundtals svårt att hålla tårarna tillbaka när han meddelade att han slutar med fotboll. – Det var mer känslosamt än vad jag hade trott att berätta det, säger Kim Källström

  • Publicerad 15:32, 15 dec 2017

Bosse Andersson om luckan efter Kim Källström

Djurgårdsfansen mötte Kim Källström med sång på Arlanda när han tidigare i år återvände till klubben som han tagit till två SM-guld och ett cupguld.

Tanken var att det skulle bli två år men på fredagen kallade han och klubben till en presskonferens där han meddelade att han slutar. Han känner att inte längre har den energin som krävs för att göra sig själv rättvisa på planen.

Att berätta var en lättnad men också känslosamt.

– Jag kände mig bekväm i beslutet. Men när man sitter där uppe och det är över och det är många man vill tacka och det är mycket man vill säga så blev det lite mer känslosamt än vad jag hade tänkt. Men det visar samtidigt hur viktigt och stort det här beslutet är.

Vilket är ditt finaste minne med Djurgården?

– Det är nog första SM-guldet. Och när jag kom till Arlanda förra året och det mottagandet jag fick där. Men det finaste är nog den värmen och respekten jag har fått från Djurgårdssupportrarna från allra första stund. Jag hoppas de känner att kärleken är besvarad.

Många Djurgårdssupportrar är ledsna – vad säger du till dem?

– Jag är också ledsen att det är över men jag försöker fokusera på att det blev att bra sista år och jag fick avsluta här.

Familjen har bestämt sig för att bo kvar i Stockholm. Han fortsätter som expertkommentator på tv men ska i övrigt ta ett brejk.

– Jag ska ta det lite lugnt. Jobba lite på tv sedan får vi se. Det är ett helt nytt liv som börjar – det finns en massa nya möjligheter, säger Kim Källström.

Fakta

Vann dubbeln med Djurgården 2002

Namn: Kim Källström.

Ålder: 35 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Frun Erica, 35, och döttrarna, Bianca, 4 och Zoe, 7.

Meriter i urval: Tog SM-guld med Djurgården 2002 och 2003. Vann Svenska cupen 2002. En av Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna med 131 landskamper.

Aktuell: Avslutar sin fotbollskarriär.

Visa merVisa mindre