Kilen blir inomhusstrand eller saluhall

Kilens framtid ska bestämmas. nu står det mellan hotell med inomhusstrand och spa eller ett stadskvarter med bland annat saluhall och parkstråk.

  • Publicerad 11:22, 20 jun 2018

Markområdet Kilen i Helenlund ska exploateras. Nu har kommunen sållat bland förslagen och står med två finalister. Antingen blir det strand och sporthotell eller en stadsdel med saluhall i området mellan E4 och Ostkustbanan.

I anslutning till området planeras ett nytt torg där tvärbanans Kistagren ansluter till Helenelund.

Kommunen har fått in flera förslag som har bedömts utifrån nytänkande, utnyttjande av platsen och tillgänglighet.

– Stadsbyggnadsnämnden följer detta arbete med stort intresse och ser fram emot den fortsatta processen och de olika samarbeten som kan bli en del av vår satsning på Helenelund, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Förslaget Kilenlund med bland annat saluhall har tagits fram av SSM, NCC, ByggVest, Studentbacken och Nyréns Arkitektkontor. Tanken är att låta Kista och Helenlund smälta samman med företagslokaler, marknad och parkstråk.

Sollentuna indoor Beach and Sport Tower har tagits fram av Serneke, ÅWL Arkitekter, People Like Us och Urban Responsibillity. Förslagets kärna är ett så kalla destinationshotell med inomhusstrand, spa och möjligheter för sport och kultur. Vid ett nytt torg ska det utvecklas boendemöjligheter, restauranger, kultur och nöje.

Nästa steg är att kommunen kommer att teckna ett avtal med båda förslagsställarna om att fortsätta utveckla idéerna. Efter ett till två år kommer kommunen välja vilket förslag de slutligen vill gå vidare med.

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23