Fräscht. Erik Skröder, Carolin Edholm och Fanny Ståhl gör i ordning mellanmål innan barnen kommer. Foto: Anna Wilson

Kika in i nya fritidsklubben på Torsviks skola

På övervåningen av den nybyggda idrottshallen vid Torsviks skola finns mellanstadieelevernas eget eftermiddagshäng. Vi fick kika in på nya fritidsklubben.

  • Publicerad 06:15, 4 maj 2021

Fanny Ståhl, Erik Skröder och Carolin Edholm hjälps åt att plocka fram mackor, mjukost, yoghurt och juice. Det är eftermiddag och snart kommer några av de drygt 100 mellanstadielever på Torsviks skola som är är inskrivna på fritids.

– Det är så fräscht här, säger Fanny Ståhl, som jobbar på fritids.

För ett par veckor sedan flyttade fritidsklubben från ett hus i närheten in i idrottshallen. Lokalerna doftar fortfarande nytt. Från ett fönster kan man titta ner idrottshallen där åttorna på skolan spelar inomhusfotboll, futsal, när Mitt i hälsar på.

På fritids kan eleverna äta mellanmål, göra läxor, spela innebandy, biljard eller pingis.

– Just nu är biljard mest populärt, säger Fanny Ståhl.

I ett av rummen finns i klubbens lokaler finns mjuka soffor och bokhyllor fyllda av böcker.

– Man kan tro att det är en sådan här sak som vuxna vill ha för att de villa att barnen ska vara härinne och läsa. Men de är faktiskt här, säger Carolin Edholm.

Erik Skröder betonar lek och rörelse. Närheten till skolgården och möjligheten att leka och röra sig i den stora gymnastikhallen tycker han är ett lyft.

– Barnen gillar att det är närmare skolgården nu, säger han.

Spel. Alla tänkbara brädspel finns på klubben. Bra, tycker Erik Skröder som också betonar att utomhusaktiviteter är viktigt. Foto: Anna Wilson

Förslag. Barnen på klubben är delaktiga i att utforma verksamheten. Här kan de lägga tips och idéer om aktiviteter. Foto: Anna Wilson