2007 gjorde Erik Grönwall huvudrollen i Queen-musikalen ”We will rock you”. Nu är stans kanske mest ambitiösa skolteaterprojekt tillbaka med ännu en musikal – "The Wiz." Foto: Andreas Enbuske

Kidsen på Viktor Rydberg gör det igen - se stjärnor födas i ny musikal

Glöm roliga timmen. Stans mest ambitiösa skolteater är tillbaka med ny musikal – the Wiz på Maximteatern. Vilka stjärnor vill de se födas?

  • Publicerad 06:30, 18 nov 2015

2007 gjorde Erik Grönwall huvudrollen i Queen-musikalen ”We will rock you”. Nu är stans kanske mest ambitiösa skolteaterprojekt tillbaka med ännu en musikal – The Wiz.

Så här förklarar eleverna valet av musikal:

"Musikalen är en bild av vår tid, och av oss som lever i den. En tid där bekräftelse är omedelbar, där lycka mäts i likes och där din profil är viktigare än vem du är. För oss som lever nu är världen bara ett swipe bort, ändå tycks avstånden mellan människor vara större än någonsin. Vi spenderar allt mer tid med att stirra in i våra skärmar och allt mindre med att se varandra i ögonen. The Wiz handlar om vad som händer med människor i en sådan tid. Det handlar om oss..."

Viktor Rydberg Gymnasiums musikaler har satts upp sedan 1995 och har kommit att bli Stockholms kanske mest prestigefyllda skoluppsättningar. Nu är det dags igen. Vilka stjärnor vill du se födas?