Kicki nära bli överkörd av olycksbilen: ”En fruktansvärd krasch”

Hässelbybon Kicki befann sig bara några meter ifrån den våldsamma kraschen som kostade en ung människa livet på torsdagseftermiddagen. – Det var en helt absurd känsla, säger hon.

  • Publicerad 15:14, 29 nov 2019

Kicki, som är i 40-årsåldern, var ute med hunden och gick längs en gångväg vid Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd i Hässelby villastad samtidigt som hon talade i mobilen med en kompis.

– Då hörde jag en fruktansvärd smäll alldeles bakom mig. Det flög föremål i luften och jag träffades av något i ryggen och bakhuvudet, säger hon till Mitt i.

Låg framåtvikta i framsätet

När hon vände sig om såg hon hur en bil hade kolliderat med ett träd och liksom vänt sig ett halvvarv. Det kom rök från bilen, som var helt intryckt på förarsidans bakre del.

Kicki ringde SOS Alarm direkt, och gick sedan fram till bilen där hon såg två personer ligga framåtvikta i framsätena, bedövade.

Sorg på skola i Bromma efter dödsolyckan: ”Många som är berörda”

Försökte få loss kompisen

De vaknade till efter en kort stund och kravlade mödosamt ut ur bilen. Den ena verkade förvirrad och försökte ragla iväg, men Kicki sa åt honom att sätta sig ner och vänta på ambulans.

– Då gick han tillbaka till bilen. Det såg det ut som att han försökte flytta fram sitt säte för att få ut något, och han skrek och var förtvivlad för att det inte gick. Då fattade jag att det satt någon där bak också.

Olyckan skedde i korsningen Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd i Hässelby villastad. Karta: Google maps.

Lämnade olycksplatsen

Det visade sig att det fanns två medvetslösa personer i baksätet, men det gick inte att öppna någon av bakdörrarna för att få ut dem.

Andra personer började strömma till. Då hade de som suttit i framsätet lämnat olycksplatsen.

Bägge togs senare om hand av polis, men släpptes senare eftersom bägge var under 15 år. Polisen utreder nu händelsen som grovt vållande till annans död.

Kunde blivit överkörd

För Kickis del var det en fruktansvärd upplevelse, och hon tvekade innan hon gav Mitt i en intervju.

– Jag vill inte säga något som förvärrar för de anhöriga. De måste ha en fruktansvärd tid.

Kicki själv mår inte alls bra efter det som inträffat.

– Jag tänker vad på som hade hänt om jag gått närmare trädet. Eller om hunden hade gått på andra sidan av mig – då hade han blivit överkörd.