Tv-aktuell. Kevin Kryle är aktuell i SVT:s realityserie Nedsläckt land där deltagarna lever 12 dagar helt utan el. Foto: Sacharias Källdén

Kevin från Nedsläckt land har inte fått nog

Södermalmsbon Kevin Kryle är aktuell i realityserien Nedsläckt land där deltagarna utan förvarning ska klara sig i ett strömlöst samhälle i 12 dagar. Att vara med i programmet gav honom mersmak.

  • Publicerad 16:55, 18 feb 2019

Kevin Kryle är uppvuxen i Göteborg men bor sedan tre år tillbaka i Stockholm. Han är med i flera grupper på Facebook där det söks statister och det var i en sådan han fick syn på SVT:s annons som han beskriver som "flummig".

– Det stod "vill du vara med i ett experiment?" och så skulle man skicka in en film på sig själv. Jag gjorde det och efter ett par veckor blev jag uppringd och fick komma på en djupare intervju. När jag blev antagen till programmet sa de bara att jag skulle packa som att jag skulle på semester två veckor. Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på, säger Kevin Kryle.

I Nedsläckt land medverkar tio personer som tror att de ska åka på semester. De bor i två olika hus i skogen, ett högteknologiskt och ett äldre. Redan första kvällen slås elen ut och dagen efter försvinner vattnet.

– Jag hamnade i det äldre huset. När strömmen försvann så tänkte jag först "ja ja, det är väl ingen fara". Jag tror till och med att jag säger att `om ingen har något emot det så fortsätter jag att äta´. Dagen efter när strömmen inte kom tillbaka och vattnet försvann började jag inse vad experimentet handlade om men jag fick aldrig panik, säger Kevin Kryle.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att bo tillsammans med okända människor under så extrema förhållanden tyckte han gick bra.

– Det flöt på. Vi tänkte högt och höll inte inne på saker. Jämför man med det andra huset, där man kan uppfatta konflikter redan i första programmet, fungerade vår grupp bättre.

Nu vill Kevin fortsätta leva "off the grid" som han beskriver det. Det vill säga, på resande fot utan fast tillgång till vatten och el och med en skåpbil som hem och sovplats. I tusen dagar. Han söker efter någon som vill göra resan med honom.

– Viljan måste komma inifrån och jag tänker mig att det liksom jag är en person som har rest mycket tidigare. Man måste veta vad man ger sig in på så att man inte kliver av efter 20 dagar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Idén är rätt svävande, det finns ingen check-lista på saker vi ska göra. Men det gav mig något att vara med i Nedsläckt land, jag gillar utmaningar. Man åker iväg och så ser man vad som händer. För mig handlar det om att leva, det finns ingen bättre förklaring, säger Kevin Kryle och fortsätter:

– För vissa kanske det innebär att ha två jobb och en villa. Jag säger inte att det är fel men det är inte för mig.

Kevin har sett många sidor av livet. 2005 levde han som hemlös.

– Det varade under något år på grund av olika anledningar. Då var de helt andra förutsättningar. Men den tiden har också gett mig erfarenhet i livet. Det här är dock ett aktivt val och jag är idag en annan person än vad jag var då. Nu lever jag för att söka utmaningar och äventyr. 

Tanken är att resan ska börja i Stockholm för att sedan gå söderut, ner i Europa. Kevin har tänkt dokumentera och lägga upp på nätet från resan dagligen. Planen är att åka någon gång under sensommaren i år.

Kommer du att sakna Stockholm?

– Det kommer jag delvis att göra. Stockholm ger mig något att bo i, det är en bättre vibe här jämfört med Göteborg. Det är svårt att sätta fingret på vad men det är mer kärlek här.

Den som är intresserad av att följa med Kevin ut på äventyr kan mejla oss på info@direktpress.se så förmedlar vi kontakt.

Programmet Nedsläckt land finns nu på SVT play samt sänds i kväll, måndag, i SVT1 21.45.

Äventyrare. "För vissa kanske det innebär att ha två jobb och en villa. Jag säger inte att det är fel men det är inte för mig." Foto: Sacharias Källdén

Kevins tips på saker att packa

Tre saker som Kevin skulle packa i händelse av ett längre elavbrott:

1. En radio som drivs av solceller.

2. En vattenrenare.

3. En analog karta.

Visa merVisa mindre